Healing met de violette vlam.

Healing, helen.. het woord zegt het al een beetje. Met een healing kun je mensen helpen om weer in balans te komen met zichzelf, je kunt hen helpen om oude wonden te helen, pijnen weg te halen en nog veel meer. Een healing heeft een brede betekenis, het kan mentaal zijn, emotioneel maar ook zeker fysiek. Een healing kan soms zo krachtig zijn, dat men direct rust ervaart na een het ontvangen van een healing.

Kort geleden heb ik kennis gemaakt met de violette vlam. Een healing die zo goed en sterk voelde, dat ik me ben gaan verdiepen in deze violette, krachtige straal. De violette vlam, is een energie die helpt de geest te zuiveren, het lichaam te ontspannen en emoties de ruimte te geven. Het is eigenlijk te vergelijken met reiki. Ook de violette vlam heeft de kracht om het zelfgenezend vermogen van je lichaam te vergroten. De energie die vrijkomt geeft vreugde, een gevoel van lichtheid van hoop en nieuw leven.

De violette vlam werd door Saint Germain in het leven geroepen om je te helpen om oude trauma’s te helen. Saint Germain is een opgestegen meester. Hij brengt de mensheid wijsheid, inspiratie, creativiteit en natuurlijk de inwijding en methode van het werken met de violette vlam. Door met deze energie te werken ervaar je de kracht om negativiteit te transformeren, een krachtiger zelfbeeld maar ook innerlijke rust en een beter inzicht in jezelf. Ik vind deze vlam, deze healing echt geweldig en het helpt me keer op keer.

We kennen verschillende vormen van healings geven en ontvangen. Heel veel mensen kennen de healing met reiki, the golden light, dolfijnen healingen of het witte licht. De violette vlam is niet een energie waar je standaard mee wordt ingewijd, dit is een bijzondere vlam met ongekend veel kracht.

Mocht jij je willen verdiepen of meer informatie willen, dan raad ik je aan om hier een kijkje nemen.

December

Het is alweer december.. De maand waar het om liefde, warmte, gezelligheid en lichtjes draait. De
maand die bekend staat als ‘de donkere dagen’, de maand die vaak heel veel emoties los maakt.
Deze maand wordt gezien als een gezellige en liefdevolle maand, maar voor veel mensen is dit niet
de realiteit.

De kerstdagen en oud & nieuw, de feestdagen.. Overal wordt je gebombardeerd met liefdevolle,
romantische films met natuurlijk die hele mooie ‘Happy Ending’. Kan het nog deprimerender?
Voor veel mensen is dit de tijd van eenzaamheid, het leven overdenken, nieuwe plannen maken voor
2018, goede voornemens, afscheid nemen van het oude. Vaak na een aantal depressieve dagen kom
je tot het besef wat je wel wilt en praat je jezelf moed in om in januari te starten met dit alles..
Maar, wist je dat met de nieuwe maan de goede voornemens voor 2018 wel degelijk werkelijkheid
kunnen worden!?

De nieuwe maan is er dit jaar op 18 december en op 21 december worden de dagen heel langzaam
weer langer licht. In deze tijd van het jaar, lijkt alles dood, koud en donker, maar kom je makkelijker
in contact met jezelf en met je eigen wortels. Denk hierbij aan de goede voornemens voor het
nieuwe jaar. Door op onderzoek uit te gaan en te bepalen welke energie er diep in jezelf aanwezig is,
kun je zien en bepalen welke kant je op wilt. Je kunt denken aan een soort van frisse start die je voor
jezelf wilt, hier komt ook de oorsprong van ‘goede voornemens’ vandaan. De nieuwe maan heet de
Boommaan, hierin speelt het thema dood en wedergeboorte een grote rol. De keuzes die je hierin
zelf bewust, danwel onbewust maakt, zorgen voor een hele nieuwe cyclus. Binnen dit thema, kun je
jezelf afvragen wat jij nodig hebt binnen een relatie of welke verlangens je wortels wilt geven. De
nieuwe maan staat in het teken van Boogschutter, dit zorgt voor spontaniteit en enthousiasme. Niet
alleen de maan, maar ook de zon staat in het tegen van de Boogschutter, dit zorgt voor optimisme,
gretig naar kennis en stimuleert om je visie te verbreden.

Aan de ene kant van de maan staat Venus, aan de ander kant de planeet Saturnus. Saturnus zet de
rem op gevoelens, maar Venus wekt tederheid op. Als je een energetische verbintenis met iemand
hebt, kan dit ervoor zorgen dat er oude patronen worden doorbroken en dat er een nieuwe start kan
worden gemaakt. Binnen het thema van deze maan, kun je jezelf afvragen wat je nodig hebt binnen
een relatie, wat wil je? Wat wil je niet? Wat wil je anders, vernieuwen? Welke doelen heb je? Streef
deze doelen na!

Kortom; De maand december en de nieuwe maan, staan in het teken van Nieuwe wortels,
spontaniteit, nieuwe projecten aan gaan en zelf onderzoek om uiteindelijk nieuwe stappen te
ondernemen. Vrijheid staat hierin wel centraal.

7 stappen naar innerlijke rust & geluk

 1. Zorg eerst voor jezelf..
  Het is niet egoïstisch om jezelf op de eerste plek te zetten. Het is liefde hebben voor jezelf, jij als persoon. Jezelf waarderen voor de persoon die jij bent, van jezelf houden, jezelf inspireren, voeden, gezond houden en ga zo maar door. Het betekend ook, dat je deze kennis en dit gevoel door kunt geven aan een ander. Zie jezelf als een kopje thee, wat zich in het kopje bevind is voor jezelf, wat overstroomt is voor de ander. Iemand die egoïstisch is, geef een half leeg glas door, iemand die van zichzelf houdt, geeft een half vol glas door.
 2. Blijf bij jezelf.
  Het is niet de bedoeling dat je van andermans problemen jouw probleem maakt. Mensen helpen mag immers, maar vergeet niet dat je genoeg hebt aan jezelf. Als je niet realiseert dat jij als persoon er toe doet, zul je anderen altijd ‘lastig’ vallen met jouw problemen of juist de problemen van anderen op je schouder nemen. Het is oké, om bij jezelf te blijven.
 3. Vertrouw jezelf
  Wij mensen zeggen vaak dat we mensen niet vertrouwen. Als iemand je verlaat, je niet erkent of complimenteert dan kan dit een negatieve invloed hebben op je gemoedstoestand. Het echte probleem in deze kwestie ligt niet bij de ander. Vaak ligt de oorzaak van dit ongenoegen in het gebrek aan zelfvertrouwen. Dit gevoel ligt niet bij de ander, het ligt in jezelf. Vertrouw op jouw kwaliteiten, vertrouw op jouw intuïtie, vertrouw dat jij de juiste keuzes maakt.. Vertrouw jezelf.
 4. Stel je grenzen
  Als jij je grenzen niet duidelijk aangeeft bij een ander, zal deze persoon over je grenzen heen gaan. Het is oké om ‘nee’ te zeggen. Je wordt behandeld zoals jij jezelf laat behandelen, dus stel je grenzen. Bewaak deze.
 5. Respecteer de ander, door de waarheid te vertellen
  Je kunt je weleens schamen voor wie je bent of wat je voelt. Leer de mens om mens te zijn en respecteer de ander genoeg om de waarheid te vertellen.
 6. Stel het feit, maak het positief
  Vaak kan een gedachte ervoor zorgen dat je jezelf of de situatie naar beneden haalt. Laat ik dit verduidelijken met een klein voorbeeld:
  De gedachte: Ik ben een alleenstaande moeder, dus ik kan niet……..
  Deze gedachte helpt je niet. Laten we het feit benoemen en er iets positiefs van maken.
  Feit: Ik ben een alleenstaande moeder, die niet het gemak heeft van een partner.
  Positieve gedachte: Ik ben een alleenstaande moeder, die met liefde en trots alles doet en geluk ervaart.
 7. Als iets niet goed voelt, wegwezen!
  We hebben vaak een onderbuik gevoel, een intuïtie die ons waarschuwt. Dit kan voor personen zijn of in situaties. Als jouw onderbuik gevoel zegt dat iets niet goed is: Vertrouw jezelf en wegwezen!

 

Meditatie

Meditatie, wat is dat nu precies? De meesten kennen het begrip mediteren wel, maar weten niet goed wat zij zich hierbij moeten voorstellen. Het vooroordeel is dan ook dat meditatie ‘niets voor mij is’ of dat meditatie iets ‘zweverigs’ is. Dat meditatie helend kan werken, wordt dan ook vaak over het hoofd gezien. Ik wil jullie meenemen in de voordelen van mediteren, en wellicht durf je die stap te wagen.

Continue reading

Dankbaar

Dankbaar..

Ik ben dankbaar.. Spreek jij dit weleens uit? Heb jij weleens een moment dat je op de bank zit en denkt aan alles waar jij dankbaar voor bent? Dat je ieder aspect afgaat en even beseft waar je dankbaar voor kunt zijn? Dankbaar voor de kleren in je kast, je kopje koffie in de ochtend of misschien wel dankbaar voor je gezondheid.. Doe jij dit weleens?

Dankbaar zijn is een belangrijk en krachtig aspect van het mens- zijn. Het is een belangrijk aspect als het gaat om het ontwikkelen van bepaalde gedragingen of denkwijze.

Wij mensen hebben vaak de neiging, om de nadruk te leggen op wat er niet goed gaat, wat we anders willen, wat we willen hebben, wat we missen, kortom: Wij mensen leggen heel vaak de nadruk op het negatieve. Dankbaar zijn, staat haaks tegenover de gedachten die ik net heb beschreven. Dankbaar zijn kan je dag doen veranderen.

Stel, je zou iedere dag stilstaan bij alle aspecten in je leven waar je dankbaar voor bent. De aspecten die wél mooi zijn, wél positief zijn, wél liefde geven en de aspecten waar we wél een positief gevoel van krijgen.. Wat zou dat met je doen, denk je?

Dankbaar zijn geeft het gevoel dat er dingen mogelijk zijn, dat het leven mooi kan zijn. Wij mensen leggen de nadruk vaak op het negatieve en dit gaat geheel automatisch (hoe irritant is dat?). Wij kunnen uren doorpraten over iets wat ons niet bevalt. Als er iets gebeurd wat eigenlijk heel bijzonder of mooi is, heeft de mens het talent om de situatie of gebeurtenis te over- analyseren, waardoor we toch wel weer iets vinden wat negatief is, en ja, daar gaan we weer.. Onze drang om van iets positiefs iets negatiefs te maken zodat we weer in de klaagfase terecht mogen komen. Want, als er iets negatiefs gebeurd hebben we een goed excuus om te klagen. Wij mensen houden hiervan, wij houden van klagen en zeuren. Gelukkig gaat dit bij iedereen automatisch, waardoor we er niet te veel bij stil staan. Maar hoe mooi zou het zijn als we deze klaagcultuur eens ombuigen naar iets moois: vertellen waar je dankbaar voor bent, vertellen hoe fijn bepaalde dingen zijn, het positief kunnen kijken naar situaties of naar jezelf.

Probeer het eens, probeer eens te bedenken waar jij dankbaar voor bent, is het misschien die mooie jurk die je hebt kunnen kopen? Je (klein)kind die spontaan een knuffel geeft? Of misschien is het wel dat je dankbaar bent voor je huisdier of dat je huis lekker is opgeruimd. Dankbaar zijn voor de kleine dingen in het leven, is belangrijk om jezelf uit het dalletje te halen en je blik te doen veranderen. Probeer iedere dag op te schrijven waar je dankbaar voor bent, al zijn het maar drie zinnetjes. Probeer het eens.. en wees dankbaar..

 

Namaste

Lenormand Kaarten

We weten dat veel mediums en paragnosten gebruik maken van de Lenormand kaarten, sommigen maken gebruik van de tarot en anderen van de zigeunerkaarten. Ik heb het meeste met de Lenormand kaarten, ik gebruik ze dan ook erg graag. De Lenormand kaarten geven mij inzichten en concrete situaties helder weer. 

Continue reading

De kracht van geuren

Geuren kunnen ons meevoeren naar alle fijne plekjes waar we ooit zijn geweest. Geuren roepen zoveel op dat ons reukvermogen misschien wel ons meest emotionele zintuig is. Hier spelen parfumhuizen handig op in. We scheiden uiterst subtiele geurstoffen af als we ons gelukkig, sexy, verdrietig, kwetsbaar of verdrietig voelen: dieren weten dit instinctief.

Continue reading

Welkom 2017!

Allereerst, natuurlijk de beste wensen voor jullie allen. We hebben afscheid genomen van 2016, een jaar vol met hobbels en hoogtepunten. Nu zitten we in het nieuwe jaar, maar wat kunnen we van 2017 verwachten? Wat zegt het getal 2017 over dit jaar? In deze blog zal ik het jaar 2017 vanuit verschillende oogpunten belichten. Laten we er een mooi jaar van maken!

Continue reading

Ik Hou van mezelf

Er wordt vaak gezegd, accepteer jezelf, houd van jezelf, je bent goed zoals je bent. Dit is natuurlijk allemaal waarheid, maar makkelijk is het niet. Zelfacceptatie is vaak een hele uitdaging, van jezelf houden is meestal erg lastig. Jezelf accepteren, jezelf kennen zonder invloeden van derden of invloeden van de maatschappij is hetzelfde als op zoek gaan naar de schat. In het rare leven op zoek naar jezelf heb je een kompas nodig, maar hoe dan?

Continue reading

Namaste

Namasté, een bijzonder woord. Charmed Spirits maakt ook graag gebruik van dit woord, maar wat betekend het nu eigenlijk? De meesten weten wanneer ze Namasté kunnen gebruiken en vaak weet men ook nog wel dat het iets positiefs is, maar wat betekend het?

Continue reading

Geloof, Hoop & Liefde

Geloof, Hoop & liefde. Drie woorden die vaak in een adem worden uitgesproken. Drie woorden die voor een ieder fundamenteel zijn in het leven. Geloof, hoop & liefde.. Een tekst die uit de bijbel komt, 56 jaar nar Christus schreef Paulus een brief, hij schreef; ‘Ons resten Geloof, Hoop en Liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde’. 

Continue reading

Oogstmaan

Op 16 september is het weer tijd voor de volle maan. Dit keer is het de Oogstmaan die wij mogen verwelkomen. De oogstmaan heeft als thema ‘loslaten’. 

De oogst van nu, is tevens het zaad voor het volgende seizoen. De appelboom en zijn appels staan symbool voor de energie en de betekenis van de Oogstmaan.

Continue reading

Totemdieren!

Totemdieren stammen uit de traditie van de Indianen. Totemdieren kun je zien als een gids die er voor je is en je beschermt. Deze totemdieren hebben eigenschappen waar je bepaalde boodschappen uit kunt halen. 

Continue reading

Karma

Karma, een woord die we allemaal kennen en allemaal gebruiken. Uitspraken zoals ‘Dat is je karma’ of ‘karma is een Bitch’, iedereen heeft deze weleens gehoord of misschien zelf uitgesproken. Karma staat bekend als ‘iets wat je terug krijgt’, maar wat zegt het woord Karma nu eigenlijk? 

Continue reading

Alles is Liefde

Liefde, de wortel van ons bestaan.. Liefde voor dieren, de natuur, je omgeving, je vrienden, het universum.. Alles is Liefde. De belangrijkste liefde die er is, is de liefde voor jezelf. Hoe kun je van een ander houden, als je niet van jezelf houd? Hoe kun je liefde geven, als je jezelf niet lief hebt? Jij bent de belangrijkste schakel in je leven. 

Continue reading